8 unieke en prachtige kanten van iemand met ADHD

unieke en prachtige kanten

De diagnose ADHD krijgen is niet voor iedereen even makkelijk te accepteren. Het kan voelen alsof er een ‘label’ op je geplakt wordt, en alsof je anders bent dan anderen. Uiteindelijk is iedereen anders en heeft iedereen een eigen mooie karakter. Wat wel zonde is, is dat vaak de negatieve karaktereigenschappen, dus de struikelblokken, van ADHD’ers verteld worden wanneer je een diagnose krijgt. Dit is zonde, omdat juist mensen met ADHD unieke en prachtige kanten hebben die zich onderscheiden van anderen. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat mensen met ADHD deze trekken altijd wel hebben, en andere mensen niet. Maar de kans dat je je als ADHD’er herkent in één van de onderstaande unieke en prachtige kanten, is best wel groot!

  1. Iemand met ADHD is vaak erg energiek

En wie wil dat nu niet? Wanneer je deze energie weet om te zetten in functionele en doelgerichte energie, kun jij als ADHD’er alles aan!

  1. ADHD’ers zijn mentaal oersterk

Als ADHD’er heb je het niet altijd even makkelijk. Het kan goed zijn dat je problemen ervaart op school, op werk of binnen je relaties. Maar ook hier is een prachtig voordeel aan verbonden. Wanneer jij leert om goed om te gaan met jouw alledaagse bezigheden en doelen, maken de tegenslagen jou alleen maar sterker en sterker!

  1. ADHD’ers zijn creatief en kunnen perfect ‘out of de box’ denken

Als ADHD’er is het belangrijk dat je de waarde leert kennen van het ‘net een beetje anders’ denken. Je bent daardoor namelijk ontzettend creatief, en dit is een zeer belangrijk competentie binnen vrijwel iedere opleiding, branche of levensgebeurtenis!

  1. ADHD en hyperfocussen

Misschien heb je het gevoel alleen maar veel en snel afgeleid te zijn. Als ADHD’er kan concentreren, en vooral ook geconcentreerd blijven, erg moeilijk zijn. Ook hier kun je leren mee om te gaan. Wanneer je dit onder controle hebt, is de kans groot dat jij juist erg goed kunt hyperfocussen, ofwel focussen op één ding. Een erg mooie eigenschap natuurlijk!

  1. AHDH en ondernemend zijn

In een eerdere blog over ADHD en ondernemen schreef ik al dat mensen met ADHD ontzettend gedreven ondernemers kunnen zijn. Dit hangt eigenlijk ook samen met het sterk, energiek, creatief en gefocust zijn. Die componenten maken al een uitzonderlijk goede ondernemer. Belangrijk is om het optimale uit jezelf te halen, en om jezelf allereerst te accepteren als ADHD’er. Heb je hier moeite mee? Bounce Back ADHD coach Amersfoort kan jou hierbij helpen!

  1. ADHD’ers zijn vaak ontzettend humoristisch

Is je ooit opgevallen dat het grootste deel van de bekende cabaretiers, ADHD hebben? Dit is eigenlijk ook wel heel logisch als je er goed over na denkt! Mensen met ADHD hebben vaak een hele mooie en eigen visie op situaties, dingen en personen (unieke kant nummer 7). Wanneer je dit combineert met het vermogen van ADHD’ers om goed verbanden te kunnen leggen (unieke kant nummer 8), en daar nog creativiteit en energie bijvoegt… Tádá, de perfecte cabaretier! Nu hoef je natuurlijk niet persé een cabaretier te worden als beroep, maar wees trots op je humoristische vermogen als ADHD’er!