De hand

Mensen zoeken de gekste manieren om zichzelf te vinden. Misschien ben ik daar te droog voor maar ik denk bij dat soort mensen altijd dat ze voor een spiegel moeten gaan staan en dan zien ze het. Je bent er al en het is tijd om je daar ook naar te gedragen. Zo lang hebben we niet op deze aardkloot dus we kunnen er maar het beste van maken. Het is wat kort door de bocht maar daar komt het in mijn ogen uiteindelijk toch wel op neer. Misschien kun je het ook op een andere manier doen:

De hand

Toen ik nog les gaf, gebruikte ik deze oefening om jezelf eens op een andere manier voor te stellen. En jezelf voorstellen kan ook tegen jezelf zijn. Het helpt je om te focussen en om belangrijke dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. En misschien kun je die snorkeltip naar de Great Barrier Reef dan maken omdat het je gewoon heel gaaf lijkt en niet omdat je wilt ontdekken wie jij nu bent!

Duim

Waar ben je goed in? Laten we daar dan mee beginnen. Je strooit waarschijnlijk op Facebook om de haverklap met duimpjes dus doe dat nu maar eens tegen jezelf. Waar ben je goed in? Wat vind je leuk om te doen, waar krijg je energie van en waar haal je voldoening uit?

Wijsvinger

Waar ga je naartoe? Niet “waar zie jij jezelf over vijf jaar?” maar; Wat zijn je ambities? Wat wil je nog bereiken? En wat staat er op je bucketlist? Met alle wensen die je hebt, ga je de goede kant op?

Middelvinger

Waar baal je van? Nu wordt het interessant. Want waar baal je van? Wat irriteert je mateloos? Wat haalt het bloed onder je nagels vandaan? Waarvan sta je te koken? Wat maakt je boos? En niet alleen privé, maar ook in je werksituatie is dit een interessante vraag. Misschien vind je het wel ontzettend vervelend dat je onregelmatige diensten moet werken, dat het te druk is op je werk of dat je werkomgeving niet inspirerend is. Het antwoord geeft direct inzicht in hoe het voor jou dan wél fijn zou zijn.

Ringvinger 

Waar ben je trouw aan? Je kunt denken aan een persoon die je enorm inspireert, je roots of bepaalde waarden die je heel erg belangrijk vindt, maar ook je kunt ook trouw zijn aan een bedrijf waar je helemaal in gelooft.

Pink

Waar voel je je nog klein in? Vooral na het beantwoorden van de vorige vragen denk ik dat deze vraag misschien wel een heel ander antwoord oplevert dan je in eerste instantie zou denken. Op welk gebied, of wanneer, voel je je kwetsbaar? Of wat positiever ingestoken: waar wil je in groeien? Wat zijn jouw leerpunten en in welke interessegebieden wil je je ontwikkelen?

Nu vragen wij ons af: Wat zijn jouw antwoorden op deze vragen? Laat het hieronder weten of stuur een mail naar: info@bounce-back.nl