Een ochtend zonder pillen…

Om de zoveel tijd wil ik mijn medicatie niet nemen. Ik heb dat niet meer nodig en kan gerust functioneren zonder die pillen…. Nou ja dan ziet een ochtend er ongeveer zo uit.

Na een nacht bijna niet geslapen te hebben gaat de wekker voor de derde keer af. Het is zo’n wake up light en de oerwoudgeluiden knallen m’n oren in terwijl het licht in de felste stand in je ogen staat te schijnen. Goedemorgen we zijn begonnen en ik ben KAPOT! De net gekochte fitbit geeft aan dat ik van de 9 uur dat ik in bed heb gelegen er 3 uur en 15 minuten heb geslapen en de rest of wakker, of rusteloos bent geweest. 

Haast

Douchen dan maar en een beetje haast is wel zo handig want door al dat gesnooze ik ben al weer wat laat. M’n vrouw heeft ons zoontje al mee naar beneden genomen en moet zelf ook werken. Okay douche staat aan, eerst nog even plassen en oh ja laat ik maar even op de weegschaal staan om te kijken wat de schade is. De batterijen zijn op dus eerst op zoek naar nieuwe terwijl ondertussen de douche aan blijft staan. Ah 84,5 kilo en ik kijk tevreden in de spiegel. Oh ja laat ik meteen even alles in m’n app registreren want dan zie ik m’n progressie goed. Okay ik ben  klaar om te douchen dus ik doe de deur open…… Nou ja nog niet helemaal klaar want douchen zonder muziek is saai dus haal ik toch nog even snel de bluetooth speaker uit een andere kamer. Ja nu ben ik wel echt klaar om te douchen. M’n vrouw heeft een showercoach voor me gekocht omdat ik altijd zo lang douche en ik draai ‘m snel om en omdat niemand kijkt en ik niet helemaal klaar ben draai ik ‘m vervolgens nog een keer om. 

Zo klaar! En nu kleren aan en even m’n haren in de gel…. Ja gel…. Goeie vraag waar staat die? Nou ja dat doe ik later dan wel. Eerst maar even naar beneden en ik vlieg de trap af. Oh shit ik weet het weer de gel zit in m’n sporttas en ik schiet weer omhoog. Ondertussen is mijn zoontje de boel aan het afbreken en ik moet nog eten. 

Wat wil ik eigenlijk eten? Waar is het brood? Hmmm gisteren vergeten te kopen dus dan maar wat yoghurt met Cruesli. Niet vergeten om straks even wat eten mee te nemen naar werk. Er staat van gisteravond nog een bakje pasta wat ze eigenlijk wilde weggooien maar ik graag wilde bewaren om als lunch te eten.

Zoontje

Vandaag breng ik ons zoontje naar m’n schoonouders dus na m’n ontbijt leg ik zijn wagen in de auto. Verzamel zijn tasje met een koker met poedermelk, een banaan en een koekje. Niet dat ze dat niet hebben maar toch. In m’n ooghoek zie ik zijn flesje liggen maar raak afgeleid omdat er wat pannen nog op aanrecht staan. Snel even opruimen en dan kunnen we gaan. Tasje met spullen check, jasje aan check, schoentjes aan check, kus voor mama check en off we go! Waar zijn m’n sleutels eigenlijk? Net had ik ze nog! NU KOM IK TE LAAT EN IK ZIE ZE NERGENS! Blijkbaar kijk ik met m’n neus want ze liggen op de bank, onder een kussen waar ik net nog had gekeken. 

Nou nu gaan we eindelijk maar na 5 minuten onderweg bedenk ik me dat ik het eten uit de koelkast ben vergeten. Nou ja ik koop nu wel wat in de supermarkt en dan eet ik het morgen wel op. Aangekomen bij m’n schoonouders haal ik alle spullen uit de auto en geef m’n zoon een dikke kus. Tot vanmiddag dat kom ik je weer ophalen! Snel in de auto naar werk en daar aangekomen ben ik kapot. Wat een hoop prikkels en wat een hoop gedoe. Gelukkig kan ik me nu zonder afleiding focussen op m’n werk. En dan gaat m’n telefoon. Het is m’n schoonmoeder…. Er zit geen flesje in het tasje……..

Wat maken jullie mee op een rommelige ochtend? Laat het ons hieronder weten of stuur een mail naar: info@bounce-back.nl.