Even een band plakken…

fietsband2Laatst was mijn band lek. Op zich geen groot probleem maar in mijn wereld…. Stap maar in, ga rustig zitten, doe je riemen vast en enjoy the ride.

Voordat ik begin, wil ik eerst een bakje koffie. Dus op naar het automaat. Ik vul ‘m bij met water. En kom erachter dat de cupjeshouder vol is. Geen paniek, even legen in de kleine vuilnisbak. Ik doe het vuilnisbakje open en die zit helemaal vol. Met een papiertje druk ik de boel aan om wat ruimte te maken als ik erachter kom dat ik dat al drie keer eerder heb gedaan. Dus zet ik de cupjeshouder weg en vervang ik de vuilniszak. Waar zijn de vuilniszakken eigenlijk? Gelukkig zie ik er nog een liggen. Even onthouden dat ik straks nieuwe moet kopen. Ik haal de volle vuilniszak uit de bak, maak ‘m dicht en loop naar de grote vuilnisbak. Die ook voor de helft vol zit. Zonde om die dan niet te vervangen. Boven leeg ik meteen de luieremmer en in de badkamer staat ook nog een vuilnisbakje. Ik stop alles in de nu ook volle grote vuilniszak, loop naar buiten om deze in de kliko te gooien als ik zie dat er in de tuin best veel bladeren op de grond liggen. Die wil ik snel opvegen en in de groene kliko gooien. Opvegen…Waar staat de bezem eigenlijk? Nou ja, dan maar met m’n voeten. Uiteindelijk lukt dat ook. Wat was ik nu eigenlijk aan het doen? Oh ja koffie… SHIT cupjes vergeten weg te gooien. Dat vind ik wel een dingetje, om die in een schone zak te gooien. Maar goed ik wil uiteindelijk die band geplakt hebben, dus daar zet ik mezelf overheen. Nu nog even een nieuw cupje pakk…..ken…… Natuurlijk. DE CUPJES ZIJN OP!

Toch maar naar de supermarkt want zonder die koffie gaat het ‘m zeker niet worden. Wat hebben we nog meer nodig? Oh ja, vuilniszakken. Op naar de supermarkt voor cupjes en vuilniszakken. Nu ik er toch ben kan ik net zo goed bananen, appels, chocola en cola light halen. Geen idee of we het nodig hebben maar je zal maar zonder komen te zitten. “Wilt u daar een tasje bij?”, “Een tasje?” ***Shit vergeten*** “Euh, ja doe maar.” Gelukkig woon ik dichtbij de supermarkt en kan ik snel weer aan de slag. Even de boodschappen opruimen….. Euhm ja bananen en appels waren niet echt nodig maar ja een gezonde lifestyle zullen we maar zeggen. Ik zal maar even snel wat bananenpannenkoeken maken voor ontbijt want dat scheelt weer een hoop werk morgenvroeg. Maar ondertussen druk ik op de knop van de koffie. Die loopt nu tenminste. 

nespresso

Een tijdje later ben ik klaar met de pannenkoeken en dan komt mijn vrouw binnen. “Oh lekker pannenkoeken, thanks! En waarom zit er geen vuilniszak in de bak?” Aaaah, natuurlijk! Als je een vuilniszak leegt is het best handig om er dan weer een nieuwe zak in te doen. Wacht maar even dan doe ik die boven ook meteen want die ben ik natuurlijk ook vergeten. Weer beneden ben ik mega tevreden over mezelf. Ik pak de koffie, die inmiddels koud is. Ik druk nog een keer op de knop en daar is ‘ ie dan eindelijk,  mijn warme kop koffie. Ik kan nu echt beginnen aan het plakken van m’n band. 

Om je fietsband te plakken heb je een bandenplak setje nodig en die ligt natuurlijk nooit waar jij ‘m voor het laatst hebt gelaten. Misschien in de bijkeuken? Nee. Misschien boven op zolder? Nee. Misschien in de kelder? Nee. En een flinke tijd later weet ik het: het setje zit in m’n bidon op m’n fiets! Dat leek me namelijk wel een goede plek die ik niet snel zou vergeten. En als ik dan eindelijk kan beginnen met het plakken van mijn band ben ik al zo moe en is het inmiddels al donker geworden dat ik denk….. Morgen weer een dag. Drie keer raden of dat gelukt is.

Herkenbaar?  Laat het ons weten op info@bounce-back.nl