Rugzak

Een rugzak, iedereen heeft er een en bij de een zit die wat voller dan bij de ander. Je neemt ‘m elke dag met je mee en hij gaat nooit af.

Maar voel je ‘m ook zitten? Veel van ons niet en dat is ook niet zo gek want voelen is eng en helaas krijgen we te vaak mee dat je ook niet mag voelen.

Dus geven we woorden aan hoe we ons voelen. We analyseren, zetten dingen in Excellsheets en zoeken structuur om het maar niet echt te hoeven doen.

Oude wijsheden zoals je buik er van vol hebben zijn helemaal zo gek nog niet als je bedenkt dat het lijf dondersgoed kan aangeven wanneer het teveel is. Hoeveel mensen hebben er tegenwoordig burnout klachten? Het lijf zegt op een gegeven moment echt wel letterlijk stop als het brein dat niet doet.

Is analyseren en logica zoeken dan niet goed?

We kunnen ipv goed of fout denken misschien meer kijken of er balans is. Is er balans tussen bewustzijn, taal, beeld en je manier oplossingen bedenken. En kun je vanuit die verschillende punten knopen doorhakken en voelen wat je lichaam eigenlijk zegt?

Bewust worden van het feit dat je brein op verschillende niveau’s verbindingen maakt dwingt je om na te denken waar je zelf eigenlijk het meeste gebruik van maakt. Ben je analytisch of juist beeldend? En denk je te voelen? Of voel je ook echt? Het aandacht geven aan het deel wat je het minste ¬†gebruikt zal voor een verandering zorgen.

We zijn benieuwd hoe jullie denken. Laat het ons weten op info@bounce-back.nl