Vreetbuien

Vreetbuien

Als ik niet zoveel zou bewegen zou ik moddervet zijn. Herkenbaar? Waarom zou ik dan niet gewoon stoppen met snoepen? Tja als ik dat zou weten…. Want het leven met AD(H)D is soms zwart of wit, of eigenlijk meestal. Als er wat te snoepen is dan moet het op. En als het er niet is dan denk ik er eigenlijk niet eens aan. Dus wat doe ik? Juist, ik koop altijd wel wat te snoepen.

In één keer opvreetbruien snoepen

Meestal weet ik mezelf nog wel in te houden. Zou je dat wel doen? Heb je niet al genoeg gegeten? Maakt dit je echt wel blij? Maar op een gegeven moment is de wilskracht op en begint het feest. Neem nou chips bijvoorbeeld. Een bakje chips zou wel genoeg moeten zijn dus maak ik de zak open, vul netjes een bakje (lees met een flinke berg) en ga op de bank een film kijken. Maar wat doe ik vervolgens? Ik loop net zo lang heen en weer dat de hele zak op is. Wat ik mezelf vervolgens wijs maak slaat helemaal nergens op.”Ik heb tenminste wel gelopen voor die bakjes.”

Of neem nou zo’n reep Tony Chocolonely. Ieder weldenkend mens zou zo’n stukje afbreken en dat lekker in de mond laten smelten. Maar nee hoor. Ik zit zo’n reep weer naar binnen te werken alsof ik de hele winter al aan het vasten ben. Het zit er al in voordat mijn brein ook maar een klein signaal kan afgeven dat het wel genoeg is geweest. En heb ik dan geen honger meer? Natuurlijk wel en ik eet gewoon mee met de rest van de maaltijden.

Dus hoe komt het dan dat ik er niet bij zit als een patiënt met morbide obesitas? Geen idee. Bewust maar zeker ook onbewust zal ik wel onwijs veel bewegen en dus verbranden. Of het klikken van mijn pen, tikken van mijn voet op de grond of bijten van mijn nagels (I know dit moet stoppen) echt het verschil maakt weet ik niet. Wat ik wel weet is dat hoe ouder ik word, hoe meer moeite ik moet doen om niet aan te komen. 

Misschien zou het handiger zijn om te minderen met de snoepen…………. Aan de andere kant, zo oud ben ik ook nog niet.

Hebben jullie vreetbuien? Hoe gaan jullie daar mee om? Laat het ons hieronder weten, of stuur een mail naar: info@bounce-back.nl