De fidget Cube: onmisbaar of overrated?

Hij is sinds kort te koop en op blogs zie ik ‘m ook regelmatig voorbij komen: de Fidget Cube. Een kubus met verschillende knopjes, schijfjes en kuiltjes. Ik ben zelf de hele dag door met m’n pen aan het spelen of aan het friemelen met m’n ring en daarom leek het me onmisbaar. Ik heb ‘m een aantal weken mogen gebruiken en zal ik mijn antwoord geven over de volgende vraag: De Fidget Cube: onmisbaar of overrated?

Wat is het?

fidgetcube onmisbaar of overrated De Fidget Cube is niet zomaar een kubus. Het is een kubus met vijf knoppen, een joystick, een schakelaar, een kuiltje, een metalen bal met kleine tandwielen en een draaischijfje en het werkt ontzettend goed om je te helpen focussen.

Sommige knopjes maken geluid en klinken hetzelfde als het klikkende geluid van een pen. Andere knopjes zijn juist stil en zijn daardoor perfect voor tijdens rustige lessen of vergaderingen.

Dit is tenminste wat de Fidget Cube belooft! Ik heb ‘m de afgelopen weken gebruikt, was vooraf fan en deel nu graag mijn ervaringen. De Fidget Cube die ik heb kost trouwens €15,99. Voor een stukje plastic met wat knopjes vind ik dat best duur en dat is een reden waarom ik het nooit eerder heb willen kopen. Een pen van een paar cent werkt namelijk ook prima! Ik heb nooit de behoefte gevoeld iets anders te kopen, maar was dus wel erg nieuwsgierig naar de Fidget Cube.

Testen maar!

 • Fidget Cube uitlegClick
 • Flip
 • Roll
 • Glide
 • Breathe
 • Spin

 

 

De Fidget Cube is best mooi afgewerkt maar het blijft van plastic. Ik denk serieus dat de productiekosten van dit product niet erg hoog zijn want het is ook niet meer dan dat. Maar okay als het goed werkt kan ik me daar wel overheen zetten. 

Nu ik het een aantal weken heb kunnen gebruiken zijn me een paar dingen opgevallen. Als eerste het gewicht, de Fidget Cube weegt bijna niks. Het is dus best eenvoudig om mee te nemen. 

Verder komt ‘ie zijn beloftes na. Waar het klikken met een pen bijvoorbeeld erg storend kan zijn heeft de Fidget Cube knopjes die geen geluid maken. Ook kan ik gewoon net wat meer verschillende dingen dan gewoon een pen. Bovendien gaat elke pen bij mij stuk en eindig ik de dag met een hand en kleding vol inkt. Nadeel vind ik wel dat de Fidget Cube niet makkelijk in je broekzak is mee te nemen zonder dat het er gek uit ziet.

Conclusie

Fidget Cube knopjeAl met al ben ik enthousiast over de Fidget Cube. Het voelt allemaal prettig aan, is licht en op een of andere manier ben ik ‘m in al die tijd nog niet kwijt geraakt. Ik gebruik ‘m tijdens vergaderingen, als ik iets aan het lezen ben of tijdens een treinreis en het helpt me echt om beter te focussen. Ik vind ‘m alleen nog steeds wel duur. Zestien euro voor een stuk plastic vind ik wel overpriced, maar het is wel een erg handig product… Het is aan jou of je het er voor over hebt! Het is wel echt een verbeterde versie van een pen.

Onmisbaar of overrated?

Tijd om dé vraag te beantwoorden. Écht onmisbaar vind ik de Fidget Cube niet, maar ook zeker niet overrated. Ik snap wat iedereen er zo goed en fijn aan vindt en zelf gebruik ik ‘m ook veel, ik heb ‘m altijd bij me. Ook thuis gebruik ik ‘m vaak. Eigenlijk altijd als ik m’n aandacht ergens bij moet houden gebruik ik de Fidget Cube. Het zegt toch wel een hoop, dat ik niet gewoon een pen pak.

Zeker niet overrated dus, de Fidget Cube, maar ook niet écht onmisbaar. Gewoon een heel handig en prettig hebbedingetje!

Pluspunten

 • Ligt lekker in de hand.
 • Mooi afgewerkt.
 • Is super lichtgewicht.
 • Veel verschillende knopjes.
 • Heeft ook stille knopjes.

Minpunten

 • Zestien euro voor een stuk plastic vind ik gewoon duur.
 • Het pas niet lekker in je broekzak.
 • Voor kleine handen is het een onhandig formaat. 

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar apparaatje dat helpt met focussen.

Skippen als… je genoegen neemt met een gewone pen.

De Fidget Cube is te koop bij onze vrienden van Fidgetcubekopen. Neem een kijkje op de site en bestel!

Wat vinden jullie? Laat het ons hieronder weten of stuur een mail naar info@bounce-back.nl