Voordelen van ADHD

voordelen adhd

De leuke kanten en voordelen van ADHD
En dan krijg je de stempel ADHD opgedrukt. Ineens heeft het een naam gekregen. Gedrag, gedachten en gevoelens waar jij al jaren mee leeft hebben een label gekregen. En dit label zorgt misschien wel voor een beetje rust en acceptatie. Hoewel ADHD’ers vaak allerlei eigenschappen en gedragen krijgen toegeschreven, lijken die zich vaak te richten op de minder aangename kanten van ADHD. Want we ‘kennen’ allemaal wel iemand met ADHD. Maar vergeet vooral niet dat ADHD ook voordelen heeft. Laten we ons nu eens richten op de positieve kanten van ADHD.

Heb jij ADHD dan word jij misschien ook wel eens moe van het stigma dat rondom ADHD hangt. Het liefst schreeuw je uit dat ADHD ook heel leuk en positief kan zijn.

Du wij hebben de voordelen van ADHD op een rijtje gezet.

  • Je wordt bestempeld als druk en onrustig. Maar is dat eigenlijk erg? Je hebt juist veel energie en je bent wel te porren voor wat actie in je leven. Je hebt veel verschillende interesses en je kunt ook ontzettend veel. Alleen doe je liever niet steeds hetzelfde achter elkaar.
  • Impulsief en onbezonnen? Dat betekent dat je juist niet blijft hangen in een moment, maar in het diepe durft te springen zonder oeverloos te wikken en te wegen. Jij geniet van het moment als geen ander. Jij bent geen denker, maar een doener. Never a dull moment met jou. Jouw bruisende persoonlijkheid zorgt voor leven in de brouwerij en wie houdt daar nou niet van?
  • Jouw hoge spreek- en denktempo is iets waar anderen jaloers op zijn. Jij ligt in een paar secondes al een aantal stappen voor op je gesprekspartner. Was iedereen maar zo efficiënt en zo vlot in het leggen van contact. Jij staat open voor iedereen en je maakt overal makkelijk een praatje. Jij legt verbanden terwijl anderen de vraag nog aan het herhalen zijn. Dus kom maar op met die moeilijke vraagstukken!
  • Waarom zou je overal gevaar in zien? Jij wilt leven, nieuwe dingen ervaren, alles een keer geprobeerd hebben en vooral niet nadenken over wat er fout zou kunnen gaan. Het is toch heerlijk om zo in het leven te staan!
  • Omdat zo ongeveer alles bij iemand met ADHD snel gaat, gaat dus ook herstel snel. Mocht je in een dip raken, mocht je tegenvallers in je leven krijgen. Jij hebt een groot incasseringsvermogen en je blijft niet zwelgen, maar je bent een echte doorpakker.
  • En hoewel dit voor velen nieuw is. Als je ADHD hebt, ben je dus juist in staat om je te concentreren op 1 enkel ding. Jij kunt zo gefocust zijn op iets, dat je alles om je heen vergeet. Dus als iets de moeite waard is en jou fascineert, sta je versteld van de hoeveelheid werk die jij in korte tijd kunt verzetten.

Ondersteuning en coaching bij ADHD
Hopelijk herken jij je in de leuke kanten en voordelen van ADHD, want het is zeker niet allemaal kommer en kwel. En gelukkig is er ook steeds meer over ADHD bekend, zodat je wat beter weet wat het voor je betekent. Als coach ondersteun ik ADHD’ers en hun naaste omgeving om grip te krijgen op een leven met ADHD en vooral ook om de voordelen van ADHD te benutten.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Laat hier een bericht achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.