Waar liggen mijn sleutels?

waar liggen mijn sleutels

Terras

Met een vriend heb ik afgesproken om in de stad wat te gaan drinken. Het is heerlijk weer, zonnetje schijnt buiten. Ik wil de deur achter mij dicht trekken en bedenk mij dat er iets niet klopt. Mijn handen zijn te leeg, er klopt iets niet. Ik realiseer dat ik mijn telefoon, sleutels en zonnebril nog binnen heb liggen. Gelukkig is de voordeur nog net niet achter mij dicht gevallen. Ik loop weer naar binnen en zie mij telefoon en zonnebril op tafel liggen maar… Waar liggen mijn sleutels? Ze zouden er naast moeten liggen…. Of in ieder geval in de buurt van.

Mijn vriend die al buiten staat hoort mij binnen vloeken. Hij komt naar binnen en beseft dat ik mijn sleutels loop te zoeken. Ik til stapels tijdschriften en papierwerk op die op de eettafel liggen. Ze liggen er niet onder. Mijn vriend zegt: ‘Ah man, het zou gekker zijn als je ze meteen had toch?’

Extra sleutels

Hij weet niet dat ik serieus over na aan het denken ben om honderd extra sleutels aan te maken. Dan vindt ik er altijd wel een en ben ik niet zoveel tijd kwijt met zoeken.. Ik zeg hem dat en hij zegt lachend zeer waarschijnlijk terecht: “Ja, maar dan raak je die ook kwijt!”. Ik lachte mee maar diep van binnen voelde ik mij slecht, want ik wist dat hij gelijk had.

Gelukkig kent mijn vriend mij als geen ander en beseft dat dit mij raakte. Hij zegt: “Geeft niks pik, ik help je wel zoeken. Iedereen raakt toch wel eens iets kwijt.” Ik besef dat dit natuurlijk ook zo is. Iedereen raakt wel eens een keer iets kwijt maar niet in de mate waarin ik dat doe. Het is niet leuk om ruim 30 jaar chronisch dingen kwijt te zijn. Tuurlijk heb ik van alles al geprobeerd. Al mijn spullen op 1 plek leggen werkt niet voor mij. Mijn vriend vroeg mij wanneer ik voor het laatst mijn sleutels gebruikt had. Ik besefte dat ik net van de supermarkt terug kwam en dat ik boodschappen heb opgeruimd. We kijken in de keuken. Er ligt niets op het aanrecht. Voor de grap doe ik de koelkast open….. en wat ziet mijn oog?

Waar loop jij tegenaan?

Heb jij ADHD en loop je tegen dingen aan? Dat kan zijn je sleutels kwijt zijn, maar er zijn natuurlijk talloze andere voorbeelden! Een ADHD coach zou dan misschien wel kunnen helpen. Ik ben er van overtuigd dat je door middel coaching om kunt leren gaan met de lastige dingen die ADHD met zich mee brengt. Ik geef niet inzicht op het probleem, maar bij de feiten. Sommige dingen zijn zoals ze zijn, en die kun je waardenvrij accepteren. Vervolgens kun je op basis van die feiten proberen nieuwe mogelijkheden te creëren. Samen gaan wij ervoor zorgen dat jij jouw mogelijkheden concreet voor ogen krijgt, waarna deze kan worden omgezet in nieuwe strategieën.